Trimmaus

PESU
Älä harjaa likaista karvaa! Lika kuluttaa karvaa harjatessa. Aloita turkin hoito pesemällä koira suihkussa.

Suihkuttaessasi koiran päätä nosta kuonoa ylöspäin, jotta nenään ei menisi vettä. Suihkuta koira läpimäräksi ja hiero siihen shampoo. Käytä vain koirille tarkoitettua shampoota. Sopivan shampoon löydät lähimmästä eläinkaupastasi. Muista tarkistaa käyttöohjeet pakkauksesta.

Pese tassut, pää ja takapuoli (uroksilla mahan alus) erityisen tarkasti, tarvittaessa kahteen kertaan.

Huuhtelun jälkeen hiero hoitoaine turkkiin. Myös sopiva hoitoaine löytyy eläinkaupastasi. Muista jälleen tarkistaa oikea sekoitussuhde käyttöohjeesta! Huuhdo hoitoaine pois. Osa hoitoaineista on tarkoitettu jätettäväksi turkkiin. Tällaiset hoitoaineet suojaavat latvoja ennen kuivausta ja helpottavat takkujen selvitystä.

Anna koiran ravistella pari kertaa itseään ja kiedo se sitten pyyhkeeseen. Kuivaa turkki varovasti painellen. Älä hankaa! Hankaus aiheuttaa turkin paakkuuntumista.

HARJAUS
Käytä metallipiikkistä harjaa ilman nappuloita. Mitä pehmeämpi harjan kumipohja piikkien alla on, sen parempi. Pehmeäpohjainen harja ei revi karvaa ja koiran ihoa yhtä helposti. Harjaa turkkia pehmeällä kädellä (ranne liikkuu) juuresta asti. Selvitä takut aloittaen latvasta ja edeten kohti takun juurta. Juuresta aloitamalla revit myös terveitä karvoja ja koirasi turkki kärsii.

KUIVAUS
Aloita kuivaus, kun kaikki takut on selvitetty. Turkki saattaa tässä vaiheessa olla jo lähes kuiva. Käy turkki läpi ja varmista, että se on täysin kuiva juuria myöten.

Jos koira on menossa näyttelyyn, aloita kuivaaminen näyttelypuolelta, eli koiran vasemmalta puolelta.

VIIMEISTELY
Laita koira seisomaan pöydälle ja vedä kammalla suora jakaus hännän juuresta päälaelle. Harjaa turkki sivuile.